top of page
Sterrenhemel
Zucht...

Goed dat je hier even een zachte tussenlanding komt maken. Je weet heus wel dat het leven niet één en al confetti en knallende kurken is. Voor een klein beetje geluk moet je hard werken en soms juist zachter. Of op een andere manier leren kijken naar wat je ervaart.

Maar soms komt deze wetenschap niet binnen. Waarom krijgen anderen manden vol passiefruit, terwijl jij je bedolven voelt onder de citroenen? Relativeren voelt als een druppel op een gloeiende plaat. Je voelt misschien dat je vastzit, maar met deze tips krijg je toch een beetje ruimte. 

Courage doesn't always roar. Sometimes it's the quiet voice inside saying
'I will try again tomorrow.' 

Als gevoel de vrijheid

krijgt, verandert leegte in ruimte

#01

NU EVEN NIET.

Vandaag geen ingrijpende keuzes. Geen eindeloos gemaal over de put waar je in zit. Over hoe je het zover hebt kunnen laten komen. Over hoe oneerlijk het leven is. Of waarom je baas zo'n #*%# is. Vandaag is niet de dag voor conclusies en zelfonderzoek. Mocht je de angst voelen dat dit gevoel nooit meer over gaat, probeer dan je ademhaling te voelen. Zeg (herhaaldelijk) tegen jezelf: "Vandaag is een momentopname. Morgen voel ik me anders, ook al lijkt dat nu niet zo." In tomorrow we trust!

#02

NIET OKE IS OOK OKE.

We leven in een maatschappij waar geluk maakbaar is en vooral 'instagrammable' moet zijn. Van al dat #lovemylife zou je haast een complex krijgen. En misschien heb je bepaalde overtuigingen van huis uit meegekregen? "Lieverd, ik wil gewoon dat je gelukkig bent." Ga daar maar aan staan. Ontsla jezelf bij deze van de verplichting om gelukkig te moeten zijn. Ja, je mag met minder genoegen nemen. Vandaag helemaal. Ironisch genoeg zul je dan namelijk juist sneller geluksmomenten ervaren. Welkom bij de club van echte mensen. Ontstaat er ruimte om een stapje verder te gaan? Observeer dat donkere gevoel eens als een onderzoeker. Zonder oordeel. Niet meer en niet minder.

#03

HACK JE HORMONEN.

Vandaag een spoedcursus biologie. Als jij je somber, angstig of verdrietig voelt, dan ervaar je fysiek gezien het effect van stresshormonen. Om tegenwicht te bieden aan die stresshormonen, zet jij je legertje met gelukshormonen in. Ook al lijken die niet thuis te geven. Houd je brein voor de gek en geef jezelf instant nep-geluk. Je hersenen maken namelijk geen onderscheid tussen een echte lach en een neplach. Of tussen een knuffel van iemand anders en een knuffel die jij jezelf geeft. Begin gewoon in de spiegel te lachen. Zet een gek filmpje op. Kijk naar je favoriete vakantiefoto of google zoveel puppy's als je kunt. Wrijf minstens 20 seconden over je benen en vertrouw erop dat je lijf voor je aan het werk gaat. Helpt dit niet? Stap dan letterlijk uit je situatie en je omgeving. Zelfs een blokje om maakt al verschil.

Nu even niet
bottom of page