top of page
Geluksratio

Fan van de geluksratio.

Positivitaal begint bij de hack der hacks.

 

De geluksratio 1:3. Dit is de basis van deze nieuwe taal die jou leert om veerkracht op te bouwen. Om meer betekenis aan je woorden te geven. En meer zin aan je communicatie.

13.png

Positivitaal leert je nieuwe mogelijkheden te zien.

Iets dat met de werking van je brein te maken heeft, dat bij stress ineens oogkleppen opzet. Wie Positivitaal spreekt, kan negatieve gedachtepatronen doorbreken. Je veert eerder terug van tegenslag en bouwt bewust aan zelfvertrouwen. En met eenvoudige (taal)technieken uit de neurowetenschap maak je veel sneller echt verbinding met anderen.

We moeten wel meteen iets bekennen.

We namen onze negatieve gedachten veel te lang serieus. En als iemand over het weer of corona klaagde, konden we soms heerlijk meeklagen. Ook al voelden we ons er niet echt beter door. We zochten naar een tegengif voor vervelende ervaringen. Voor kritische stemmetjes die ons zelfbeeld naar beneden haalden. Of irritaties die anderen in ons aanwakkerden, waardoor we energie lekten als een vergiet. Maar ja, onze omgeving konden we moeilijk veranderen.

3.png


Ineens kregen we de geluksratio 1:3 (1 staat tot 3) in onze schoot geworpen. Hadden wij nou zo lang onder een steen gelegen? Als uit het niets kwam onze heldin Dr. Barbara Fredrickson ten tonele. Zij wist met ‘top-notch research’ het volgende te ontdekken: om vooruit te komen, moet je tegenover elke negatieve emotie die je ervaart, drie positieve emoties zetten. Zo simpel? Ja, zo simpel.

Was er grof geschut nodig of juist iets heel lichts?
Het antwoord was JA.

PS. We zijn pas net met Positivitaal begonnen en de website is nog in aanbouw. (Vooral de mobiele versie wiebelt nog.) Gluur gezellig mee.

Fan van taal waren we al, maar sinds deze ontdekking zijn we ook fervent supporters van de positieve psychologie. En mateloos gefascineerd door de impact van taal op je brein, je gedrag en je gevoel. En het effect dat je hiermee op je omgeving hebt. Wees hierbij gerust, negativiteit mag er ook gewoon zijn. Zonder licht geen duisternis. Alleen teveel Negativitaal maakt negatieve neurologische patronen aan in je brein. En die zorgen voor afname van veerkracht, vitaliteit en geluk en versterken de negatieve kijk op jezelf en je omgeving. 

Een tussenoplossing is om soms eerst naar neutraal te gaan. Je hoeft niet altijd meteen door te schakelen naar het positieve. Bewustwording is de 1e stap. Het gaat erom dat je leert met simpele slimmigheidjes zelf balans aan te brengen. En om meer geluk te ervaren door alleen je perceptie aan te passen. Ceterus paribus nieuwe stijl. We gaan het je allemaal leren. Leuk dat je erbij bent!

2daf3d_96626638f2074a34bfe4d456b6810eba~
Negativitaal mag er ook zijn.
bottom of page